behandelingen & Tarieven

Hydromed massage

Hydromed massage is een nieuwe vorm van massage waarbij u op een speciaal warmwaterkussen ligt.
Door het warme water van ongeveer 40-42 C ontspannen de spieren sneller en wordt de doorbloeding vergroot. Het warme water omarmt het lichaam en zorgt voor een algehele ontspanning van lichaam en geest.

Tijdens de massage ligt u met uw rug op de Hydromed massage kussen.
De kussen word ingesmeerd met een ruime hoeveelheid warme massage olie. Met handen en armen word er tussen de kussen en het lichaam gemasseerd waarbij het gewicht van het lichaam als tegendruk gebruikt word. Zo word er een intensieve behandeling uitgevoerd op een ontspannende manier.

terug

Welke indicaties komen o.a. in aanmerking?

- Rugpijn
- Spierverkrampingen
- Spiervermoeidheid
- Mentale overbelasting (stress)

Droge hammambehandeling

Tijdens de droge hammam is het belangrijk dat u het lekker warm hebt. Met behulp van warme kompressen ( Natte warme doeken) zorg ik voor een aangename warmte. Door de warmte zal je lichaam zich kunnen ontspannen en zetten poriën zich open zodat afvalstoffen gemakkelijker verwijdert kunnen worden.

Vervolgens wordt de gehele huid gescrubd met scrub handschoen of lekker geurend scrubzout om zo de dode huidcellen te verwijderen. Deze krijgt u ook op het einde mee naar huis.

De Hammam bestaat uit drie onderdelen.

Eerst wordt het lichaam volledig gescrubd met dode zeezout of een scrubhandschoen. Met het scrubzout of scrubhandschoen wordt de huid ontdaan van dode huidcellen.

Ook wordt op deze manier de bloedsomloop gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Vervolgens wordt het lichaam heerlijk ingezeept volgens de Hammam traditie met de zeepzak, waarna een heerlijke massage met warme olie volgt. Na deze Hammam behandeling is de huid heerlijk schoon en tintelend fris.

terug

Ontspanning massage

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Door het masseren van het lichaam verdwijnen spierspanningen en de energie neemt toe.

Er ontstaat een gevoel van heerlijk welbehagen alsof alle zorgen voor even niet bestaan. Na de massage voel je je verkwikt en ontspannen.

Wat doet een Ontspanningsmassage voor u?

Een Ontspanningsmassage is ontspannend voor lichaam en geest. Heerlijk als u het druk hebt of erg gespannen bent. Na een massage voelt u zich helderder en fitter. Door massage van de huid krijgt men een betere doorbloeding, dus goed tegen cellulitus. De perfecte manier om bij stress te ontspannen.

Welke reacties kunt verwachten?

Tijdens de massage wordt de bloedsomloop en de lymfstroom gestimuleerd. De stofwisseling en de vochthuishouding worden beïnvloed. Het is heel goed mogelijk dat u na de massage veel moet plassen. Ontspanningsmassage heeft: een pijnverminderde werking; een stimulerende of juist rustgevende invloed op ons meridiaansysteem; invloed op de spanning van weefsel, spieren en organen; invloed op onze lichaamstemperatuur.

Door het masseren van het lichaam verdwijnen spierspanningen en neemt de energie toe. Na de massage voelt u zich weer fris en ontspannen.

Voor wie is deze massage geschikt?

Op vrijwel elk gezond persoon kan de massage toegepast worden.

terug

Sport massage

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De stofwisseling wordt door de massage positief beïnvloed.

Tevens is het mogelijk sportmassage toe te passen om het lichaam beter voor te bereiden op belasting. De massage is dan onderdeel van de warming-up.

Wat doet een Ontspanningsmassage voor u?

Door de massage zullen de haarvaatjes in de huid en spieren zich verder gaan openen, waardoor er een duidelijk toename van de doorbloeding optreedt. Hierdoor zullen de gevormde afvalstoffen beter worden afgevoerd en wordt spierpijn zoveel mogelijk voorkomen.

Een effect bij vrijwel iedere vorm van massage, dus ook bij sportmassage, is psychische en lichamelijke ontspanning.

Voor wie is deze massage geschikt?

Intensieve sportbeoefening kan leiden tot overbelastingsverschijnselen met als gevolg een achteruitgang van de weefselstructuren, waardoor de kans op een blessure toeneemt. Door sportmassage blijft het lichaam van de sporter gezond, presteert het beter en de kans op blessures neemt aanzienlijk af.

Echter, sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol.

terug

Contra-indicaties

Een contra-indicatie is een reden om een behandelmethode niet uit te voeren. We kunnen een onderscheid maken tussen relatieve en absolute contra-indicaties. Een relatieve contra-indicatie betekent dat er in sommige gevallen wel mag worden gemasseerd, maar dat bijvoorbeeld bepaalde plekken op het lichaam moeten worden vermeden en/of in samenspraak met een arts. Een absolute contra-indicatie betekent dat er absoluut niet mag worden gemasseerd.

Relatieve contra-indicaties

Blauwe plekken en kneuzingen

Op de blauwe plekken en kneuzingen mag niet worden gemasseerd, ook mogen er geen warme stenen op deze plekken worden gelegd.

Spataderen

De plekken met spataderen niet masseren of bedekken met warme stenen.

Reuma

In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige.

Absolute contra-indicaties (Hotstone)

Diabetes

Door de massage en de warme stenen kunnen er bij een gevoelige huid lichte brandwondjes en blauwe plekken ontstaan die bij iemand met diabetes moeilijker zullen genezen.

Huidontstekingen

Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een Hot stone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen Hot stone massage totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

Hoge bloeddruk

Vanwege de warmte die vrijkomt bij een hot stone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

Burn-out of extreme vermoeidheid

Hoewel een Hot stone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider gaan voelen.

terug

Hotstone massage

Een hotstonemassage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor een hotstonemassage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid.

De stenen houden daardoor de warmte goed vast. De stenen worden op het lichaam geplaatst, maar worden ook gebruikt om te masseren: het is een combinatie van rustige lange en cirkelvormige effleurages zowel met als zonder stenen.

terug

De tarieven

Welkoms tarief 50 minuten
sport/ontspannings massage 37,50.-

Hotstone massage

30 min. — € 32.50 60 min. — € 50.00

Droge Hammam behandeling

60 min. — € 50.00

Ontspannings massage

30 min. — € 27,50 60 min. — € 45.00

Hoofdpijn massage

30 min. — € 30.00

Hoofdpijn/rug massage

60 min. — € 47.50

Sportmassage

25 min. — € 30.00 50 min. — € 45.00

Hydromed massage

90 min. — € 52.50 50 min. — € 50.00

Volg ons op Facebook!

Op onze facebook houden wij u op de hoogte en maakt u kans op leuke kortingen!

facebook

Neem direct contact op!

Bruine Visstraat 32 (In de Melkfabriek)
4611 HJ Bergen op Zoom

Algemene Voorwaarden